Σελίδες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Φιλία

Η έννοια της φιλίας.

Όλοι ξέρουμε τι είναι φιλία αλλά κανείς μας δεν μπορεί να βρει τον ορισμό. Όταν κάποιος προσπαθεί να δώσει τη σημασία του φίλου δεν τα καταφέρνει, απλά περιγράφει τον ιδανικό φίλο όπως τον φαντάζεται ο ίδιος. Φιλία είναι κάτι το ανεκτίμητο, κάτι που δεν αγοράζεται με χρήμα αλλά με εμπιστοσύνη γι'αυτό ο άνθρωπος χωρίς φίλους είναι στενοχωρημένος και μόνος. Φιλία λοιπόν  δεν είναι κάτι υλικό, σημαίνει να νοιάζεσαι για τον φίλο σου και αυτός να νοιάζεται για σένα, να σε στηρίζει στα καλά και στα άσχημα χωρίς να έχει κανένα όφελος παρά μόνο της ευτυχία σου, να μπορείς να εμπιστευτείς στους ''κολλητούς'' σου τα πιο μεγάλα μυστικά και να το βάζεις πάνω απ' όλα και απ'όλους ακόμη και από τον εαυτό σου και αυτοί να είναι πάντα δίπλα σου χωρίς να έχουν κάποια υποχρέωση αλλά επειδή σε έχουν ανάγκη. Η δύναμη της φιλίας και η αγάπη του φίλου είναι η πιο μεγάλη δύναμη και αγάπη αντίστοιχα και δεν μπορεί να νικηθεί από τίποτα. Τέλος η φιλία δεν είναι ένα μεγάλο πράγμα, είναι πολλά μικρά.


 Η φιλία στην παιδική ηλικία.

Είναι σαφές ότι κατά την παιδική ηλικία τα παιδιά βλέπουν όλους γύρω τους σαν φίλους και αν παίξουν μια μέρα μαζί με κάποιον τότε θα τον αγαπήσουν σαν αδερφό τους. Ίσως όμως δεν τα πάνε και τόσο καλά με μερικά άλλα παιδιά αλλά αυτούς που θα συμπαθήσουν και αγαπήσουν πολύ σε κείνη την ηλικία θα τους αγαπούν όλη τους τη ζωή γιατί έτσι μάθανε. Τότε δημιουργούνται οι πιο ισχυρές φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Η φιλία στη εφηβεία.

Είναι το στάδιο όπου η φιλία δοκιμάζεται. Τότε είτε θα γίνει πιο ισχυρή, είτε θα διαλυθεί για πάντα. Στην εφηβική ηλικία οι φίλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον. Οι κολλητοί όμως δεν βοηθούν απλά, μπορεί να θυσιαστούν για τον φίλο τους, ο κολλητός είναι το άτομο που έχεις ζήσει μαζί του όλες τις αναμνήσεις σου, αυτός που σ΄κείνη τη δύσκολη ηλικία σε βοηθάει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που συναντάς και να σου φτιάξει τη διάθεση γιατί όταν είσαι χάλια εσύ, είναι κι αυτός ακόμα και αν δεν το δείχνει. Σε εκείνη την ηλικία οι έφηβοι ξεπερνάνε μαζί τις ''χυλόπιτες'' που πιθανόν να φάνε από κάποια κοπέλα και ζούνε μαζί τις καλύτερες στιγμές τους. Αν μια φιλία γίνει πιο ισχυρή μέσα στην εφηβεία τότε σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα! Oι φίλοι δεν θα σε αφήσουν να κάνεις ηλίθια πράγματα, οι κολλητοί αντίθετα δεν θα σε αφήσουν να τα κάνεις μόνος. Τους ψεύτικους φίλους αξίζει να τους στείλει κανείς στο διάολο αλλά για τους αληθινούς να πάει αυτός. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου